• Bib gesloten wegens innovatiewerken• Bib zoekt proefpersonen• Invaren nieuwe brug over Albertkanaal• JAC uitzonderlijk gesloten• Werken in Baantveld• Poppenkast in de bib• Laureatenconcert muziekacademie

Bib gesloten wegens innovatiewerken
Onlangs startten in de bib innovatiewerken. De werkzaamheden duren tot midden december. Met de aanpassingen wil de bib het gebruikerscomfort en de dienstverlening nog verhogen. Noteer alvast in je agenda dat de bib van 26 november tot en met 9 december gesloten is. Daarom krijg je tot 24 november automatisch een uitleentermijn van acht weken, zodat je extra lang kunt genieten van je uitleningen. Op 10 december gaat de bib terug open. Tijdens de sluitingsperiode kunnen mensen inleveren tijdens de kantooruren van 8 tot 17 uur in de inkom.
 
meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be
 
Bib zoekt proefpersonen
De bib zoekt 20 personen om het nieuwe bibsysteem uit te testen: 10 personen op woensdagvoormiddag 5 december en 10 personen op donderdagvoormiddag 6 december. Laat zeker van je horen als je interesse hebt. De Sint zorgt voor een lekkere attentie voor de proefkonijnen!
 
meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be
 
Invaren nieuwe brug over Albertkanaal
Tijdens het laatste weekend van november wordt het brugdek voor een nieuwe brug over het Albertkanaal ter hoogte van Geel-West ingevaren. Nadat de constructie per schip is aangevoerd, wordt ze ter plaatse gemonteerd. De brug is een belangrijke schakel in het infrastructuurproject Noord-Zuid Kempen.
 
Het brugdek, een metalen constructie van 70 meter lang en ruim 20 meter breed, wordt in de loop van vrijdag 23 november per schip aangevoerd vanuit Gent. Vanaf zaterdag 24 november 11 uur wordt het brugdek op het water langzaam opgetild, gedraaid, verplaatst en op vier tijdelijke steunpunten geplaatst. Dat invaren is een technisch complexe operatie die tot twee dagen in beslag kan nemen. Tijdens het invaren van de brug worden de jaagpaden langs het water, ook gebruikt als fietspaden, afgesloten. Fietsers moeten dan een omleiding volgen. Het scheepvaartverkeer op het Albertkanaal wordt gestremd.
 
De komende maanden zal de constructie voort uitgebouwd worden tot een zogeheten tuibrug, waarbij het brugdek met kabels opgehangen wordt aan twee hoge pylonen. De bestaande oude kanaalbrug wordt afgebroken. De tuibrug houdt rekening met de geplande verbreding van het Albertkanaal. Ze wordt ongetwijfeld een opmerkelijk landmerk in de wijde omgeving van Geel-West
 
meer info: www.noordzuidkempen.be
 
JAC uitzonderlijk gesloten
Op woensdag 28 november is het Jongerenadviescentrum uitzonderlijk gesloten.
 
meer info: JAC, 014 56 68 21, jac@geel.be
 
Werken in Baantveld
Op 26 november starten voorbereidende werken in de straat Baantveld. Er wordt een enkelrichting ingevoerd, op het gedeelte tussen Anemoonstraat en Dr. Peetersstraat. De enkelrichting in Possonsdries langs de bib wordt opgeheven waardoor opnieuw in beide richtingen gereden kan worden. Het verkeer vanuit Parking Ecodroom zal via Possonsdries / Anemoonstraat / Waaiburg / Dr. Peetersstraat / Pas naar de R14 worden gestuurd.
 
meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be
 
Poppenkast in de bib
Op zaterdag 24 november kunnen kinderen ouder dan 6 jaar in de bib genieten van een spannend poppenkastverhaal. De voorstelling start om 10.30 uur. Inschrijven kan via onderstaande contactgegevens. Deelnemen is gratis.
 
meer info: bib, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be
 
Laureatenconcert muziekacademie
De leerlingen van de Geelse Academie voor Muziek, Woord en Dans volgen gedurende tien jaar een opleiding in één van de aangeboden disciplines onder leiding van gedreven leerkrachten-kunstenaars. De combinatie van enthousiaste inzet en professionele begeleiding resulteert vaak in artistieke prestaties van verrassend niveau. Jaarlijks worden de afgestudeerden van het voorbije academiejaar, die bij de eindbeoordeling schitterend scoorden, op het Laureatenconcert aan een ruim publiek voorgesteld. Voor deze laureaten is dit een unieke podiumervaring, voor het publiek is het steeds weer verrassend om jong talent te ontdekken. Je kan de laureaten aan het werk zien op het podium van cc de Werft, op zaterdag 24 november. De toegangsprijs bedraagt 8 euro. Wie jonger is dan 18 jaar betaalt 4 euro.
 
meer info: muziekacademie, 014 56 65 80, muziekacademie@geel.be